nl-NL en-US

Specialist

Tomaello B.V. is in de Benelux al decennia toonaangevend op het gebied van prefab sierbeton, terrazzobeton en natuursteen. Op het architectonische, constructieve en artistieke vlak heeft het bedrijf in de afgelopen 89 jaar fraaie visitekaartjes afgegeven. Het geldt in de betonwereld dan ook als "de meest veelzijdige specialist".

Familiebedrijf

Tomaello is sinds haar oprichting op 1 september 1924 tot eind 2013 een juridisch en commercieel zelfstandig familiebedrijf.  Sinds 1 januari 2014 opereert Tomaello B.V. als zelfstandige werkmaatschappij onder de Van Dijk Maasland Groep. Dit houdt in dat de vakmensen en vakkennis zijn behouden. Het bedrijf kan putten uit een schat aan in drie generaties opgebouwde ervaring en kennis.

Innovatief

Tomaello heeft het afgelopen decennium veel geïnvesteerd in nieuwe, computergestuurde bedrijfsmiddelen. Wij maken o.a. constructieve en architectonische elementen, straatmeubilair, kunstobjecten, pleinen, promenades en gevelbekledingen.

Opleiden

Investeren in mens en opleidingen; mogelijk maken dat de prestaties van onze vakmensen op een hoog niveau blijven. 

Veelgestelde vragen

Ervaring
Wij kunnen u adviseren aan de hand van bijna 90 jaar ervaring welke materialen voor een bepaalde toepassing, bijvoorbeeld   
voor binnen of voor in de buitenruimte, het beste kunnen worden gebruikt.

Haalbaarheidsonderzoek
Tomaello kan op uw verzoek een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren voor projecten in de openbare ruimte.

Keuze
Uiteindelijk is het de opdrachtgever die kleur, bewerking en vorm bepaalt. Wij vertalen alleen uw wensen in een mooi eindproduct, het resultaat van een innige samenwerking tussen ontwerper en uitvoerenden. L’artista e l’ artigiano. 

Wij zijn in staat om zowel kleine als grote projecten (>1.000.000 euro) succesvol te voltooien en wij begeven ons bij voorkeur in het deel van de markt waar opdrachtgevers hoogwaardige kwaliteitsproducten wensen.

Of gelijkwaardig....

Onze klanten verwachten de beste kwaliteit en de daarbij behorende beste prijs. En Tomaello heeft meer te bieden dan alleen een reële verkoopprijs en een mooi product. Zo bieden wij u ook een degelijke organisatie met goed opgeleid en gemotiveerd personeel, een ruime kennis van betontechnologie, moderne machines,bijna 90 jaar ervaring, uitstekend vakmanschap, passie voor het werk, een goed advies en prima referenties van onze klanten.

Specialistische bedrijven als Tomaello hebben goede toekomstmogelijkheden, omdat ze veel investeren in zowel traditioneel vakmanschap als in moderne productieprocessen. Een steeds zeldzamere combinatie, die veel mogelijkheden in zich heeft.

Om een architectonisch en constructief hoogwaardig prefab product van terrazzobeton te kunnen maken is kwaliteit op alle fronten een vereiste. Aan de hand van voorbeelden worden de verschillende stadia in het bedrijfsproces belicht.

Wij hebben projecten gerealiseerd van de hand van bekende bureau's als Karres en Brands, Juurlink en Geluk, Jurgen Bey, Droog Design, EGM, Mecanoo, Molenaar & Van Winden, Royal Haskoning, Benthem Crouwel, Claus en Kaan, Arcadis, Bosch-Slabbers en Mei Architecten.

Tomaello heeft zijn vaardigheden in de afgelopen decennia gedemonstreerd met de realisatie van prestigieuze projecten als de Boulevardbanken van Scheveningen, de Kop van Zuid in Rotterdam, het Verzonken Schip in Rijnsweerd, de Vlaardingse Bloementrappen, Mariënburg in Nijmegen, NS Open Balieproject, Wijkpark Transvaal in Den Haag, Interpolis Tilburg, Montevideo in Rotterdam, Hoekenrode in Amsterdam Zuidoost, Begraafplaats de Nieuwe Ooster in Amsterdam en Da Vinci in Alphen aan den Rijn.

Waarom Tomaello?

Tomaello heeft zijn vaardigheden in de afgelopen decennia gedemonstreerd met de realisatie van prestigieuze projecten. Vakmanschap, professionaliteit en een grote interesse in nieuwe technische en maatschappelijke ontwikkelingen staan borg voor een hoge kwaliteit.

Het produceren van sierbeton, terrazzobeton en het bewerken van natuursteen komen voort uit een eeuwenoude ambachtelijke traditie. Carlo Tomaello is in deze traditie opgegroeid en heeft zo de sollide basis gelegd van ons bedrijf.

Product, mens en ervaring staan centraal in onze bedrijfsvoering...

 

 

 

Product

Tomaello is een specialistisch en innovatief familiebedrijf dat de meest uiteenlopende wensen van opdrachtgevers, ontwerpers en kunstenaars in architectonische en constructieve, hoogwaardige beton en terrazzobeton vorm geeft.

Onze maatwerkproducten zijn geschikt voor binnen en buitentoepassingen in woning-, utiliteitsbouw, weg-en waterbouw, kunstsector en landschapsarchitectuur.

Mens

Het zijn mensen die de producten van Tomaello dagelijks gebruiken. Of het nu bruggen, trappen of banken zijn, de gebruikerservaring geeft de doorslag.

We kijken, luisteren en vragen dan ook continu aan mensen, wat zij van onze producten vinden. We passen het aan, verbeteren waar nodig en zijn dagelijks aan het innoveren. Het gaat om de mensen die het gebruiken.

Ervaring

Bij Tomaello luisteren we naar de gebruikers van onze producten. De gebruikerservaring is essentieel voor ons succes en onze opdrachtgevers. Uw ervaring als ontwerper, architect, stedenbouwer maken het verschil.

In bijna 100 jaar weten we waar we bij Tomaello goed in zijn. We staan dagelijks met onze voeten in de klei. We weten alles van de materialen en de grondstoffen, de kennis van het proces en het oog voor details.