nl-NL en-US

Tomaello bij MAX Monumentaal op 8 oktober 2013

Persbericht |7 oktober 2013

maandag 7 oktober 2013

Op dinsdag 8 oktober a.s. om 20:25 uur, zendt MAX Monumentaal op TV2, Giulio Tomaello´s zoektocht uit naar de oorsprong van terrazzo in Italië. Op uitnodiging van televisieproducent Endemol ging de directeur van het Vlaardingse familiebedrijf met een filmploeg naar Italië om als terrazzo-expert de kijkers de oorsprong van het huidige terrazzowerk te laten zien.

In de documentaireserie MAX Monumentaal staat het Nederlands cultureel erfgoed centraal. Presentator Huub Stapel maakt wekelijks kennis met twee monumentale panden die het uit cultureel oogpunt verdienen om behouden te blijven. De vijfde aflevering op  8 oktober a.s. is onder andere gewijd aan de restauratie van de squashhal op het landgoed van kasteel Middachten in De Steeg.

Restauratie monumentale squashhal
Giulio Tomaello reisde met de filmploeg van Verona via Soave naar Venetië: ‘We zagen indrukwekkende mijnen, fraaie landschappen en vele schitterende terrazzovloeren . En vonden de oorspronkelijke materialen die we zochten voor de restauratie van het interieur en de terrazzovloer van de monumentale squashhal van Middachten, de oudste van Nederland.’

Veelzijdig specialist
C. Tomaello b.v. is al vele jaren toonaangevend op het gebied van architectonische prefab beton, sierbeton en terrazzobeton in de Benelux. In februari 2012 heeft het project Driekoningenstraat Antwerpen de Belgische 1e Prijs Publieke Ruimte 2012 gewonnen met het beeldbepalende terrazzobeton van Tomaello. Veel maatproducten die door Tomaello worden gemaakt, zijn ontworpen door en voor internationaal bekende architecten, designers en kunstenaars als prof. Rem Koolhaas, Sjoerd Soeters, Jo Coenen, Peter Struyken, Bruno Ninaber van Eyben, Friso Kramer, Joan Busquets, Molenaar & Van Winden, Stramien Antwerpen, Neutelings Riedijk, Karel Appel. Veelal in opdracht van bouwmaatschappijen, kunstenaars en gemeentes.

Na 2000: Tomaello heeft zijn vaardigheden gedemonstreerd op het constructieve, architectonische en artistieke vlak in prestigieuze projecten als Mariënburg Nijmegen, begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam, Holland Boulevard Schiphol, Bestuurscentrum Rabo Utrecht, Ministerie van Defensie Den Haag, MAS museum Antwerpen, JuBi-toren Den Haag, Driekoningenstraat Antwerpen, Grote Markt Turnhout, Artis Amsterdam, Eilandje Antwerpen, Vindicat Groningen en Erasmus MC Rotterdam.

Tomaello geldt in de betonwereld dan ook als ‘de meest veelzijdige specialist’.

MAX Monumentaal: dinsdag 8 oktober a.s. om 20:25 uur op Nederland 2, de herhaling is te zien op donderdag 10 oktober a.s. om 13:55 uur, Nederland 2.
____________________________________________________________________________________
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Giulio C.E. Tomaello, directeur,
info@tomaello.nl
(0)10 4342060,
www.tomaello.nl
>