nl-NL en-US

Succesvolle Cambodja update 2013

dinsdag 2 juli 2013

De Cambodja Update van Stichting Toetssteen is bedoeld als een terugkomdag voor de huizenbouwteams van 2013, 2012 en 2011. Op een informele en transparante wijze worden geïnteresseerden geïnformeerd over de besteding van ingezamelde gelden. In woord en beeld wordt zo verantwoording afgelegd aan ‘geldschieters’ op een mooie locatie: Vinkeveen Haven.

Het drukke programma werd gestart met een terugblik op de reis van 2013. Voorzitter Giulio Tomaello heette iedereen welkom en blikte terug op de bijzondere reis begin dit jaar. Groepslid Hans den Ouden overleed op dag twee van de reis, iets wat grote impact had. Tomaello stak een kaars aan en er was een mooie, gepaste minuut stilte voor Hans. Daarna vertelde hij en twee leden van het bouwteam van 2013, Laura Bos en Remus Aussen, op hun eigen enthousiaste en aanstekelijke wijze over hun ervaringen in Cambodja. De verhalen werden ondersteund door prachtige foto’s op de beamer.

Voor de lunchpauze kwam penningmeester Raimon Veen nog aan het woord, hij presenteerde het jaarverslag 2012 van de stichting. Daarin liet hij op duidelijke wijze zien waar het geld vandaan komt en waar het allemaal ingestoken is. Tijdens de lunch was het vooral gezellig en werd er door de aanwezigen allerlei informatie uitgewisseld en werden ervaringen gedeeld.

In het tweede deel van de bijeenkomst werden de twee ‘nieuwe’ projecten van de stichting nader toegelicht. De waterputten-actie die ondersteuning krijgt van de Wilde Ganzen werd door secretaris Cor Hoogeveen toegelicht. Hij legde vooral uit wat het belang van water is in Cambodja en hoe dat de leefsituatie direct beïnvloedt. Mooi aan de actie is dat als er een waterput wordt geschonken, de Wilde Ganzen 55% extra bijdragen.

Tot slot kwamen Marcel Straver en Jos Hemme aan het woord. De unieke actie Langlevejouwvrijedag! werd door Marcel getoond en hij legde vooral uit dat het voor bedrijven een makkelijke manier is om wat goeds te doen, namelijk door inleveren van vrije dagen, een bijdragen leveren aan het Nokor Tep ziekenhuis. Jos Hemme sprak in Cambodja met Janne Ritskes en met de minister van vrouwenzaken. Twee vrouwen die vol passie vechten voor de komst van het ziekenhuis, en daarmee de levensverwachting van vrouwen in Cambodja gaan verbeteren.

Al met al een zeer geslaagde Cambodja Update 2013!

 

_____________________________________________________

Noot: Tomaello steunt verschillende goede doelen als maatschappelijk ondernemer

>